Η ανασφάλεια των πολιτών και η χρήση συστημάτων ασφαλείας.

Η αύξηση της εγκληματικότητας  είναι ένα φαινόμενο που μας απασχολεί όλους!  Ειδικά  στα αστικά κέντρα, τα τελευταία χρόνια, έχει ενταθεί το αίσθημα ανασφάλειας των ενοίκων των  πολυκατοικιών. Αυτή η ανασφάλεια αναπόφευκτα προκαλεί  την επιθυμία να προβούν σε ενέργειες που θα τους επιτρέψουν να νιώθουν πιο ασφαλείς. Τα διαμερίσματα θωρακίζονται με πόρτες ασφαλείας, συναγερμούς, σιδερένιες μπάρες κλπ. Όλο και συχνή είναι πλέον και η χρήση συστημάτων βιντεοεπιτήρησης. Ωστόσο η χρήση καμερών  ασφαλείας σε εισόδους πολυκατοικιών και διαμερισμάτων, αντιμετωπίζεται συχνά με αρνητισμό.

Τοποθέτηση καμερών σε εισόδους διαμερισμάτων

Στο σημείο αυτό της ενίσχυσης του αισθήματος ασφάλειας, όταν ειδικά αφορά ενοίκους διαμερισμάτων, υπεισέρχεται το εξής ερώτημα :  πόσο πιθανά παραβιάζεται η ιδιωτικότητα άλλων ενοίκων, όταν αποφασίζει κάποιος ένοικος να τοποθετήσει κάμερα στην είσοδο του διαμερίσματός του?

Λεπτή γραμμή! Δεν είναι εύκολο να διαχωριστεί.

Το ζήτημα της χρήσης συστημάτων βιντεοεπιτήρησης σε συγκροτήματα κατοικιών και πολυκατοικιών για  το σκοπό της προστασίας προσώπων και αγαθών, εγείρει ενστάσεις και αντιδράσεις .

Για το λόγο αυτό στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να βρείτε όλες τις λεπτομέρειες οι οποίες διαχωρίζουν την «οικιακή» χρήση συστήματος παρακολούθησης, και τη χρήση για την οποία απαιτείται συναίνεση των ενοίκων, αλλά και ανακοίνωση στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα:

https://www.e-nomothesia.gr/nomikes-plirofories/khresimes-plerophories-gia-ten-topothetese-kameron.html

Όλοι εμείς στο τμήμα Διαχειρίσεων πολυκατοικιών της attiC,  εργαζόμαστε πάντοτε προς τον σκοπό της άρτιας και ολοκληρωμένης ενημέρωσης γύρω από τα θέματα που απασχολούν τους ενοίκους πολυκατοικιών και εμπίπτουν στα καθήκοντα του Διαχειριστή.

Ο Διαχειριστής έχει υποχρέωση να διασφαλίζει το συμφέρον όλου του κτιρίου. Να εφαρμόζει τη νομοθεσία και να φροντίζει να λαμβάνονται αποφάσεις (όπου απαιτείται) οι οποίες θα είναι ευθυγραμμισμένες με τον κανονισμό του κτιρίου  και δεν θα αντίκεινται σε καμία περίπτωση στην ισχύουσα κατά το θέμα,  νομοθεσία.

Εμπιστευθείτε τη Διαχείριση στους ειδικούς, είναι πλέον ανάγκη!

Εάν χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες για θέματα διαχείρισης δείτε εδώ