Λάθος 1ο : Πλύσιμο των τζαμιών μία ηλιόλουστη μέρα.

Ένα πανέμορφο ανοιξιάτικο πρωινό μπορεί να φαίνεται σαν την τέλεια στιγμή για να πλύνετε τα παράθυρά σας. Είναι όμως κακή ιδέα, διότι ο ήλιος θα κάνει τα τζάμια να στεγνώσουν γρήγορα και να αποκτήσουν ραβδώσεις. Τα καθαρίσετε με συννεφιά, χρησιμοποιώντας ένα πανί μικροϊνών εμποτισμένο με ξύδι, νερό και απορρυπαντικό πιάτων.

Λάθος 2ο : Τρίψιμο και πάλι τρίψιμο.

Το πρώτο πράγμα που κάνουμε, αν πέσει για παράδειγμα κόκκινο κρασί στο λευκό καναπέ μας, είναι να πάρουμε μία πετσέτα με νερό ή σόδα, και να τρίβουμε σαν τρελές το λεκιασμένο σημείο του καναπέ. Ενώ η σόδα μπορεί να βοηθήσει, το τρίψιμο κάνει τη μεγαλύτερη ζημιά. Γι αυτό, προτιμήστε τα ειδικά στεγνού καθαρισμού απορρυπαντικά, που μπορείτε να ψεκάσετε πάνω στο λεκέ. Στη συνέχεια, ταμπονάρετε με ένα στεγνό καθαρό πανάκι το λερωμένο σημείο και η βρωμιά θα έχει εξαφανιστεί στη στιγμή.

Λάθος 3ο : Ψεκασμός της επιφάνειας των επίπλων.

Το 99 τοις εκατό των γυναικών που ξεσκονίζουν τα έπιπλα τους, ψεκάζουν τις επιφάνειες τους και μετά τα σκουπίζουν. Λάθος! Αντί της επιφάνειας, ψεκάστε το πανάκι. Και λιγότερο προϊόν θα καταναλώσετε, και τα ξύλινα επίπλα σας δεν θα χουν την κολλώδη υφή που μπορεί να προκαλέσουν ο συνδυασμός προϊόντος ξεσκονίσματος και νυχιών σας.

Λάθος 4ο : Καθαριστικά με κρυσταλλική σκόνη για τη μπανιέρα σας.

Ο λόγος που οι μπανιέρες χάνουν τη λάμψη τους, είναι τα καθαριστικά με κρυσταλλική σκόνη που χρησιμοποιούμε εμείς οι νοικοκυρές. Αντί των καθαριστικών αυτών, μπορείτε να επιλέξετε προϊόντα με τα οποία ψεκάζετε την επιφάνεια της μπανιέρας και ξεβγάζετε με νερό ή σκουπίζουμε με στεγνή πετσέτα, 10 λεπτά αργότερα.

Λάθος 5: Καθαρισμός σε κρύο φούρνο.

Ένας ζεστός φούρνος, είναι ευκολότερο να καθαριστεί, και μάλιστα αποτελεσματικά. Προθερμάνατε το φούρνο σας στους 250 °, για 10 έως 15 λεπτά. Στη συνέχεια ψεκάστε με ένα απαλό καθαριστικό στο εσωτερικό του , και αφήστε το για 20 λεπτά. Τρίψτε με μια βούρτσα ή ένα μαξιλάρι και χρησιμοποιήστε ένα σφουγγάρι για να τον ξεπλύνετε.

 

Πηγή: www.newsbomb.gr