Προστατεύσετε τους  χώρους εργασίας και τους κοινόχρηστους χώρους των κτιρίων από τον “Coronavirus COVID-19”.

Η attic συμβάλει στην προσπάθεια όλων μας για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του “Coronavirus COVID-19”.

Η εταιρεία μας έχει  προσθέσει στα ήδη  αυστηρά πρότυπα καθαρισμού και υγιεινής που ακολουθεί  όλα  τα μέτρα που το Υπουργείο Υγείας και οι αρμόδιοι φορείς προτείνουν.

Έχουμε ενημερώσει και δώσει έμφαση σε όλο το προσωπικό καθαριότητας της εταιρείας μας,  να είναι ιδιαίτερο προσεκτικό με τον καθαρισμό και την απολύμανση σε σημεία που αγγίζουν πολλά χέρια όπως  πόμολα, θαλάμους ασανσέρ, μπουτόν, χειρολαβές, χώρους υγιεινής  κλπ.

Επιπλέον είμαστε σε διαδικασία συνεχούς εφοδιασμού όλου του προσωπικού μας  με επιπλέον απολυμαντικά υγρά για ψεκασμό των επικίνδυνων σημείων σε κοινόχρηστους χώρους και χώρους γραφείων.

Επίσης τονίσουμε την σημασία χρήσης γαντιών  και συνιστούμε όσο είναι δυνατόν τη χρήση μασκών από τους καθαριστές μας.

Πέρα από τις συνήθεις εργασίες καθαρισμού συστήνουμε τον συχνό καθαρισμό των λείων επιφανειών που χρησιμοποιούνται συχνά (π.χ. πόμολα, χερούλια, κουπαστή από σκάλες ή κιγκλίδωμα,  κλπ) με κοινά καθαριστικά, δηλαδή υγρό σαπούνι και νερό, ή διάλυμα οικιακής χλωρίνης 10% (1 μέρος οικιακής χλωρίνης αραιωμένο σε 10 μέρη νερό) ή αλκοολούχο αντισηπτικό.

Ωστόσο είναι σημαντικό ,πέρα από τις προσπάθειες που καταβάλουν τα συνεργεία καθαρισμού και όσοι ασχολούνται με υπηρεσίες καθαριότητας και με το δεδομένο πως τα συνεργεία δεν βρίσκονται σε κάθε χώρο κάθε στιγμή,  κάθε ένας από εμάς να συνεισφέρει από τη μεριά του σε αυτή την προσπάθεια ακολουθώντας τόσο σε εταιρικό όσο και σε  προσωπικό επίπεδο όλες τις οδηγίες του Υπουργείου.

Μέτρα προφύλαξης

Αυξήστε τις υπηρεσίες καθαριότητας όσο αυτό είναι εφικτό

Συχνή απολύμανση των χώρων γραφείων-κουζινών και τουαλετών με έμφαση στην απολύμανση των πόμολων, μπουτόν, μεταλλικών επιφανειών και γενικά όσων σημείων αγγίζουν πολλά χέρια ή είναι περισσότερο εκτεθειμένα

Συνεχής απολύμανση των θαλάμων των ανελκυστήρων και ιδιαιτέρων των κομβίων

Οι πόρτες στα γραφεία και κυρίως στους διαδρόμους να παραμένουν ανοιχτές  ώστε να αποφεύγεται η επαφή με τα πόμολα

“Εκείνος που για λίγο αποσύρθηκε, έσωσε όλους τους υπόλοιπους.”

Τοποθέτηση απολυμαντικών σε  διάφορα σημεία ώστε να είναι εύκολη η χρήση τους  (Απαραίτητη  προϋπόθεση για αποτελεσματική δράση είναι το προϊόν να περιέχει τουλάχιστον 60% αλκοόλη).

Καλός αερισμός των χώρων με φυσικό αέρα

Αποφυγή συναθροίσεων – Αποφεύγουμε χώρους και εκδηλώσεις συνάθροισης κοινού

Τακτική απολύμανση του κινητού και του tablet

Η ανάγκη του  τακτικού καθαρισμού των χώρων μας δεν είναι κάτι προέκυψε τώρα. Μια καινούρια έρευνα που δημοσιεύθηκε  στο Journal of the American Medical Association (JAMA)  στις 4 Μαρτίου του  2020,  υποστηρίζει πως το κλειδί για να σκοτώνονται οι ιοί και τα μικρόβια  είναι η απλή πράξη της καθαριότητας των επιφανειών των επίπλων και των δαπέδων δύο φορές την ημέρα , κάθε μέρα.

Καταργούμε χειραψίες κι εναγκαλισμούς

Δεν αγγίζουμε το πρόσωπό μας

Πλένουμε συχνά και προσεχτικά τα χέρια μας (ιδιαίτερη προσοχή με τα χρήματα τα οποία είναι μια επικίνδυνη πηγή μικροβίων )

Αν νιώσουμε σχετική συμπτωματολογία δεν πηγαίνουμε στο γραφείο, καθόμαστε σπίτι και ενημερώνουμε τον προϊστάμενο μας και κατόπιν λειτουργούμε σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου

Οδηγίες ατομικής υγιεινής:

– Αποφυγή επαφής χεριών με τα μάτια, τη μύτη και το στόμα για τη μείωση του κινδύνου μόλυνσης από τον ιό.

– Αποφυγή κοινής χρήσης των μολυβιών, των στυλό, των μαρκαδόρων και άλλων προσωπικών αντικειμένων.

– Σε βήχα ή φτέρνισμα, κάλυψη της μύτης και του στόματος με το μανίκι στο ύψος του αγκώνα ή με χαρτομάντιλο. Το χρησιμοποιημένο χαρτομάντιλο πρέπει να απορρίπτεται αμέσως μετά τη χρήση του μέσα στους κάδους απορριμμάτων.

– Τακτικό πλύσιμο των χεριών των εργαζομένων και των επισκεπτών με υγρό σαπούνι και νερό για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα. Ακολουθεί προσεκτικό στέγνωμα των χεριών με χάρτινες χειροπετσέτες μιας χρήσης οι οποίες θα απορρίπτονται στους κάδους απορριμμάτων.

– Αποφυγή κοντινής επαφής με άτομα τα οποία εμφανίζουν συμπτώματα βήχα, φτερνίσματος ή πυρετού.

Οι εργαζόμενοι και οι επισκέπτες μπορούν εναλλακτικά να χρησιμοποιούν αντισηπτικό αλκοολούχο διάλυμα (περιεκτικότητας 70% σε αλκοόλη) ή χαρτομάντιλα με αλκοόλη. Συνιστάται καλό τρίψιμο των χεριών μέχρι το αντισηπτικό να στεγνώσει. Το μπουκάλι με το αλκοολούχο διάλυμα (με αντλία έγχυσης και βάση) πρέπει να βρίσκεται σε ευκρινή θέση στη είσοδο κάθε ορόφου.

Τα χέρια πρέπει να πλένονται καλά οπωσδήποτε πριν τη λήψη τροφής.

Η τήρηση και συμμόρφωση με όλους τους κανόνες  και τα μέτρα προφύλαξης του ΕΟΔΥ είναι υψίστης σημασίας.

Είναι η ώρα να επιδείξουμε όλοι την κοινωνική μας ευθύνη και υπευθυνότητα με ψυχραιμία  και λογική.

Ακολουθήστε τις οδηγίες του ΕΟΔΥ για λήψη προσωπικών μέτρων προφύλαξης από τον ιό COVID-19, στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://eody.gov.gr/neos-koronaios-covid-19/