Είναι πολλές οι στιγμές ηρεμίας που βιώνεις χάρη σε αυτή, όμως έχεις σκεφτεί πόσο πολύτιμος είναι ο καθαρισμός σίτας προκειμένου να συνεχίσεις να νιώθεις αυτή την ξεγνοιασιά;

Είτε βρίσκεται τις πόρτες του μπαλκονιού σου, είτε στα παράθυρα των δωματίων σου, η σίτα είναι ο φρουρός σου! Κρατά τους ενοχλητικούς εχθρούς σου, κουνούπια και μύγες, μακριά από ανεπιθύμητες επισκέψεις. Σου επιτρέπει να γευθείς τα αεράκια, του καλοκαιριού και της άνοιξης, ενώ αφήνει τον λατρεμένο σου ήλιο να περάσει!

Σημαντικό είναι, να τη φροντίζεις και να τη διατηρείς καθαρή ώστε κι εκείνη, να συνεχίζει να σου προσφέρει την αμέριστη προστασία και αγάπη της. Αν σε προβληματίζει ο καθαρισμός σίτας και το πώς θα την κάνεις να λάμψει ξανά, διαβάζεις το σωστό άρθρο! Συμβουλευτήκαμε τους κορυφαίους επαγγελματίες για τοποθέτηση σίτας και σου παρουσιάζουμε τους τρόπους για να την κρατήσεις πεντακάθαρη!

3 πολύτιμες ιδέες για τέλειο καθαρισμό σίτας!

Οι σίτες λερώνονται και σκονίζονται πολύ εύκολα λόγω της θέσης όπου βρίσκονται. Έρχονται σε επαφή με τα φύλλα των δέντρων αλλά και με τα σωματίδια σκόνης που μεταφέρει ο αέρας. Κρίνεται έτσι απαραίτητος ο συχνός καθαρισμός τους, ώστε να αποφεύγονται οι αιτίες που τις κάνουν να φθείρονται και να καταστρέφονται. Αν θέλεις οι σίτες σου να αποτελούν κομμάτι του σπιτιού σου για χρόνια, καλό θα ήταν να τις καθαρίζεις γύρω στη μία φορά την εβδομάδα! Φυσικά, η συχνότητα του καθαρισμού εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Εύκολα, όμως, μπορείς να διαπιστώσεις, παρατηρώντας και με το μάτι, πότε χρειάζονται πραγματικά λίγη από την παλιά τους λάμψη!

Πιάσε ξεσκονόπανο & σκούπα

Πρόκειται για την πιο απλή εκδοχή που έχει ο καθαρισμός της σίτας σου. Είναι η εύκολη λύση που όμως, εάν εφαρμόζεται συχνά, είναι αποτελεσματική. Σε αυτή την περίπτωση, χρησιμοποίησε ένα μαλακό πανί ή ένα ξεσκονόπανο για να απομακρύνεις τη σκόνη από τη σίτα σου. Για τα σημεία όπου δε μπορείς να φτάσεις, τύλιξε σε ένα σκουπόξυλο το μαλακό πανάκι σου ή χρησιμοποίησε τα ειδικά κοντάρια καθαρισμού με πανί. Είναι πολύ πιθανό στη συνέχεια να χρειαστείς την ηλεκτρική σου σκούπα! Φρόντισε να τοποθετήσεις το μαλακό εξάρτημα βούρτσας που διαθέτει και σκούπισε με απαλές κινήσεις τη σίτα σου. Εδώ χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, προκειμένου να μη σκιστεί η σίτα αλλά ταυτόχρονα να απορροφηθεί εις βάθος η σκόνη.

Ψέκασε & καθάρισε βαθύτερα

Όσο πιο πολύ επιμείνεις στη λεπτομέρεια τόσο πιο αποτελεσματικός θα είναι και ο καθαρισμός σίτας! Για βαθύτερο καθαρισμό, δημιούργησε το δικό σου υγρό με βάση το νερό και το σαπούνι για τα πιάτα που έχεις στην κουζίνα σου. Θα χρειαστείς έναν κουβά, τέσσερα λίτρα νερό, μία κουταλιά της σούπας από το υγρό πιάτων και, έτοιμο! Ψέκασε το μείγμα σου σε ολόκληρη την επιφάνεια της σίτας σου. Φρόντισε πρώτα να στρώσεις κάτι γύρω από το σημείο στο οποίο είναι τοποθετημένη, για να μη λερώσεις ή βρέξεις ό,τι βρίσκεται τριγύρω. Ένα παλιό σεντόνι ή περασμένων ημερών εφημερίδες που δε χρειάζεσαι, είναι μια καλή ιδέα. Συνέχισε τώρα, σκουπίζοντας προσεκτικά τη σίτα σου με ένα στεγνό πανί. Αφαίρεσε κατ΄αυτόν τον τρόπο το μείγμα μαζί με κάθε ανεπιθύμητη βρωμιά που τη στοιχειώνει. Μπορείς για το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα να ξεκινήσεις από την εξωτερική και να καταλήξεις στην εσωτερική και πιο καθαρή πλευρά της.