Οι καθαριστές της attic στον 37ο Μαραθώνιο της Αθήνας

Ο 37ος  Αυθεντικός Μαραθώνιος ανήκει πια στο παρελθόν, αφήνοντας σε όλους μας τις καλύτερες αναμνήσεις! Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος,  οι καθαριστές της attic βρέθηκαν και αυτοί στη θέση εκκίνησης. Όχι  για να τρέξουν  όπως οι αθλητές. Αποστολή τους ήταν η διατήρηση της καθαριότητας στους χώρους που διεξήχθη ο αγώνας, μέσα και γύρω από το Καλλιμάρμαρο Στάδιο. Σε αριθμούς : 42195 μέτρα, 60.000 δρομείς, 40.000 εθελοντές και  30 καθαριστές της attic να φροντίζουν για την καθαριότητα!

Η καθαριότητα είναι πολιτισμός! Και δεν έπρεπε να λείπει από αυτή την γιορτή!

Η αποστολή μας δεν ήταν εύκολη αλλά σίγουρα όλοι οι καθαριστές της attic την ολοκλήρωσαν με μεγάλη  χαρά και υπερηφάνεια. Υπερηφάνεια γιατί συμμετείχαν στο κορυφαίο δρομικό γεγονός, στη μεγαλύτερη γιορτή του αθλητισμού και του πολιτισμού της Αθήνας! Και σίγουρα μοιράστηκαν με όλους τους δρομείς την κούραση και τον ιδρώτα αλλά επίσης τον ενθουσιασμό, τα χαμόγελα, την αίσθηση της νίκης! Μαζί με αυτούς,  οι καθαριστές της attic έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό μέσα σε μια μοναδική γιορτινή ατμόσφαιρα, μπροστά και πίσω από τα παρασκήνια!

Καθαριότητα σε όλους τους χώρους και σε όλες τις συνθήκες.

Και αν  οι καιρικές συνθήκες δεν ήταν οι ιδανικές, οι καθαριστές της attic καθόλου δεν πτοήθηκαν! Όπως άλλωστε και το πλήθος του κόσμου που γέμισε το Καλλιμάρμαρο Στάδιο για να χειροκροτήσει τους δρομείς! Η εργασία συνεχίστηκε για τους διακτινισμένους σε διάφορα σημεία, εντός κι εκτός σταδίου, καθαριστές της attic,  απρόσκοπτη,φορώντας αδιάβροχα και απολαμβάνοντας τους αγώνες!

Για πρώτη φορά φέτος, η διοργάνωση ξεκίνησε από το μεσημέρι του Σαββάτου. Ο αγώνας των 10 χιλιομέτρων μας χάρισε απίστευτα όμορφες εικόνες! Ο ήλιος έδυε, τα φώτα άναβαν κατά τη διάρκεια του τερματισμού και το Καλλιμάρμαρο στάδιο ήταν πιο όμορφο από ποτέ! Και φυσικά, με την εργασία των καθαριστών της attic , πεντακάθαρο!

Συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες, στον ΣΕΓΑΣ, σε όλους τους εθελοντές! Συγχαρητήρια και στους δεκάδες καθαριστές της attic που μπορεί να μην παρέλαβαν μετάλλια, αλλά έβαλαν κι αυτοί το δικό τους λιθαράκι στην  επιτυχημένη διοργάνωση.

Ραντεβού το 2020, στον 38ο Αυθεντικό Μαραθώνιο! Θα είμαστε όλοι εκεί!