Η επαγγελματική καθαριότητα του μπαλκονιού σας από ακαθαρσίες περιστεριών είναι απαίτηση υγείας.

‘Ενα όλο και πιο συχνό φαινόμενο στην πόλη της Αθήνας , είναι εικόνες σαν κι αυτές. Εικόνες βρωμιάς, εγκατάλειψης και δυσοσμίας. Μπαλκόνια διαμερισμάτων που συνήθως είναι προσωρινά ακατοίκητα  μετατρέπονται σε εστίες  μόλυνσης .  Επιπλέον κατασκευαστικές λεπτομέρειες σε διάφορα σημεία των κτιρίων τα μετατρέπουν σε σημεία προσέλκυσης των περιστεριών. Έτσι δημιουργούνται επικίνδυνες εστίες βρωμιάς και μικροβίων που απαιτούν επαγγελματική αντιμετώπιση.

Τα δύο μπαλκόνια που κληθήκαμε να καθαρίσουμε στη Νέα Σμύρνη, ήταν πραγματικά  σε άσχημη κατάσταση. Δείτε τις πριν και μετά φωτογραφίες. Τα περισσότερα λόγια, είναι περιττά . Οι φωτογραφίες μιλούν από μόνες τους.

Το πρόβλημα της υπερβολικής συγκέντρωσης περιστεριών σε πάρα πολλές αστικές περιοχές, λόγω και της απουσίας φυσικών εχθρών τους, τείνει να πάρει διαστάσεις πραγματικής μάστιγας

Τα περιστέρια στην τέχνη και τη λογοτεχνία θεωρούνται σύμβολα ειρήνης και  αγνότητας ωστόσο στην αστική ζωή αποτελούν ένα σοβαρό πρόβλημα υγιεινής.

Τα περιστέρια όμως φωλιάζουν σε οποιοδήποτε χώρο μπορεί να τους προσφέρει καταφύγιο και πρόσβαση σε νερό και τροφή. Η απομάκρυνσή τους ωστόσο, εφόσον εγκατασταθούν σε κάποιο σημείο, είναι ιδιαίτερα δύσκολη. Σε σύντομο χρονικό διάστημα , με τις ακαθαρσίες και τα περιττώματα τους  δημιουργούνται επικίνδυνες εστίες μικροβίων και μυκήτων. Μπαλκόνια, σκεπές, σωληνώσεις, περβάζια και ακάλυπτοι είναι πιθανά σημεία που θα φωλιάσουν.

Ασθένειες και παράσιτα που μεταδίδουν στον άνθρωπο

Εκτός από την αντιαισθητική βρωμιά που οι λεγόμενοι «ιπτάμενοι αρουραίοι των πόλεων προκαλούν, μια σειρά ασθενειών που μπορούν να μεταδοθούν στον άνθρωπο προκαλούνται από παθογόνους μικροοργανισμούς που αναπτύσσονται στα περιττώματά τους. Εγκεφαλίτιδες, Πνευμονίτιδες, Σαλμονέλα, Χλαμιδίωση είναι μόνο λίγες από αυτές. Ορνιθόψειρες, τσιμπούρια και διάφορα είδη ακάρεων  είναι παράσιτα που προσβάλουν τα περιστέρια και μπορεί να τσιμπήσουν και τον άνθρωπο.

Τα περιστέρια στην Αγγλία ονομάζονται και “ FlyingRats” δηλαδή «Αρουραίοι με φτερά». Τα περιστέρια στο Λονδίνο προκαλούν σημαντικές καταστροφές στα κτήρια και θεωρούνται αστικά παράσιτα εφάμιλλα των αρουραίων.

Τα περιστέρια στις πόλεις

Έχοντας προσαρμοστεί πλήρως στη ζωή των σύγχρονων πόλεων και με την απουσία φυσικών εχθρών, τα περιστέρια πολλαπλασιάζονται με ταχείς ρυθμούς και αποτελούν ένα πρόβλημα υγείας.

Πέρα όμως  από τα προβλήματα υγείας που είναι πιθανό να δημιουργήσουν, προκαλούν ταχεία διάβρωση των υλικών στα οποία επικάθονται λόγω της όξινης και διαβρωτικής δράσης των περιττωμάτων τους.

Ακόμη πιο επικίνδυνη είναι η παρουσία τους σε air condition και συστήματα εξαερισμού. Μέσω αυτών είναι δυνατή η διασπορά μολύνσεων στο εσωτερικό των κτηρίων. Δικαστήρια των ΗΠΑ έχουν επιδικάσει αποζημιώσεις δεκάδων χιλιάδων δολαρίων σε εργαζόμενους που νόσησαν σε αντίστοιχες περιπτώσεις.

Ο καθαρισμός των χώρων από τα περιττώματα των περιστεριών είναι απαίτηση υγείας πιο σημαντική από ποτέ.

Τι πρέπει να κάνουμε για να κρατήσουμε μακριά από τα μπαλκόνια μας τα περιστέρια:

  • Δεν αφήνουμε εστίες νερού, μπωλακια ή λιμνούλες με νερό στο μπαλκόνι μας
  • Καθαρίζουμε συχνά το μπαλκόνι μας και δεν αφήνουμε ψίχουλα και φαγητά.
  • Καταστρέφουμε άμεσα τυχόν φωλιές περιστεριών.
  • Ρίχνουμε ικανοποιητική ποσότητα κανέλας ή πιπεριού σε γωνίες, καθώς οι έντονες μυρωδιές των μπαχαρικών τα απωθούν.
  • Η ναφθαλίνη επίσης απωθεί με την έντονη μυρωδιά της τα περιστέρια. Τοποθετήστε την σε την σε κρυφά σημεία.
  • Χρησιμοποιήστε  απωθητικό spay περιστεριών που θα βρείτε σε καταστήματα  pet shop. Είναι σημαντικό να ακολουθήσετε πιστά τις οδηγίες χρήσης.
  • Τοποθετήστε απωθητικές ακίδες ή κάποιο άλλο σύστημα απώθησης πτηνών. Τα συστήματα απώθησης πτηνών (όπως ακίδες και δίχτυα) αποτελούν μια πιο μόνιμη και αποτελεσματική λύση.  Η τοποθέτησή τους είναι σχετικά εύκολη. Το σημαντικό είναι να γίνει σωστή επιλογή των σημείων που θα τοποθετηθούν και σωστή τοποθέτηση.  Είναι οικολογικά , δεν τραυματίζουν τα πτηνά  και μπορούν να τοποθετηθούν σε οποιοδήποτε σημείο .

Αφήστε την καθαριότητα  στους ️επαγγελματίες του καθαρισμού‼️

Όσο δύσκολο κι αν είναι το πρόβλημα καθαρισμού που σας απασχολεί, έχουμε τη λύση.

Επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα 2105143559 και 2105143981 για να ζητήσετε την προσφορά μας για τον  καθαρισμό του χώρου σας.