Ανεξόφλητα κοινόχρηστα: το βάσανο του διαχειριστή

Το δύσκολο έργο του διαχειριστή στη συλλογή κοινοχρήστων είναι ένα πραγματικό βάσανο.

Την ανακοίνωση του «απεγνωσμένου» διαχειριστή την βλέπουμε αρχικά με χιουμοριστική διάθεση….

… όμως για να διαβάσουμε πίσω από τις λέξεις και ας μπούμε όλοι στη θέση του ενοίκου που καθυστερεί τα κοινόχρηστα!

Όλοι μας, λίγο ως πολύ, κάνουμε τα έξοδα που αναφέρει η ανακοίνωση!

Εάν κατά την παραγγελία της πίτσας, του απολαυστικού σουβλακίου ή της προσωπικής μας περιποίησης, σκεφτόμασταν «Ωχ! Τα κοινόχρηστα τα πλήρωσα?, μάλλον τα ξέχασα, ας πάω να τα δώσω!» τότε όλες οι πολυκατοικίες θα ήταν ευτυχισμένες, με ΔΕΗ πληρωμένη, θέρμανση σε λειτουργία, ασανσέρ που θα μας μετακινούσε με ασφάλεια…..κ.ο.κ.

Εμείς που έχουμε το περιθώριο για τα «έξτρα» έξοδα, εάν ήμασταν συνεπείς, θα μπορούσαμε με ευκολία να κατανοήσουμε τον διπλανό μας άνεργο, χαμηλοσυνταξιούχο ή αμεα, που πραγματικά δυσκολεύεται στην αποπληρωμή των υποχρεώσεών του, δεν έχει τη δυνατότητα για κανένα «έξτρα» έξοδο, και θα είχε τη ρευστότητα το ταμείο της πολυκατοικίας να τον περιμένει να εξοφλήσει σιγά … σιγά και όπως μπορεί!

Μικρή κοινωνία και η πολυκατοικία με ανάγκες οικονομικές αλλά και σημαντικότερη ανάγκη για αλληλεγγύη και νοιάξιμο για τον συνάνθρωπο!

Ανεξόφλητα κοινόχρηστα: μια συνηθισμένη κατάσταση

Δυστυχώς πλέον τα ανεξόφλητα κοινόχρηστα είναι συνήθως ο κανόνας και όχι η εξαίρεση. Είναι πολλοί οι ιδιοκτήτες ή ένοικοι διαμερισμάτων που είτε αδυνατούν να πληρώσουν είτε απλά παραμελούν την καταβολή των κοινοχρήστων. Έτσι οι διαχειριστές αναγκάζονται να «κυνηγούν» τους οφειλέτες. Για να καλυφθούν οι τρέχουσες ανάγκες τις πολυκατοικίας  αναγκάζονται να  καταφύγουν στους συνεπείς ενοίκους ή στο αποθεματικό της πολυκατοικίας.

Η νομοθεσία για την διεκδίκηση των κοινοχρήστων από τους συνιδιοκτήτες μέσω του διαχειριστή είναι ιδιαίτερα αυστηρή, οπότε μην παραμελείται την τακτική διευθέτησή τους, διαφορετικά ο τελικός λογαριασμός θα είναι δυσβάσταχτος. Οι ιδιοκτήτες που έχετε νοικιασμένα διαμερίσματα, φροντίστε να ενημερώνεστε τακτικά από τον διαχειριστή, ότι ο νοικάρης σας είναι συνεπής με τις πληρωμές του. Τέλος, μην ξεχνάτε ότι το κόστος για τα ανεξόφλητα μηνιάτικα των κοινοχρήστων, επιβαρύνεται και από τους νόμιμους τόκους, αλλά και από την αμοιβή του δικηγόρου που θα αναλάβει την δικαστική διαμάχη, κοκ