Friday 16th of November 2018

logo

Αρχική σελίδα
Πλύσιμο πιάτων στο χέρι εύκολα και σωστά

 Αν σκεφτεί κανείς την μεγάλη κατανάλωση νερού και ηλεκτρικού ρεύματος που απαιτείται για την λειτουργία αυτής της συσκευής, ίσως δεν είναι και τόσο κακό τελικά να μην την έχεις. Αν και στο δικό σας νοικοκυριό δεν υπάρχει πλυντήριο πιάτων, ακολουθήστε τις συμβουλές μας για το πιο αστραφτερό πλύσιμό τους στο χέρι.

washing-plates-1

Επιλέξτε το κατάλληλο υγρό πιάτων

Στην αγορά υπάρχει μεγάλη ποικιλία σε υγρά πιάτων. Επιλέξτε ένα πιο φιλικό προς το περιβάλλον με βιοδιασπώμενη σύνθεση που να δημιουργεί όμως πλούσιο αφρό, ώστε να εξαφανίζει αποτελεσματικά τα λίπη. Καλό είναι επίσης να αφήνει απαλά τα χέρια, χωρίς να τα ερεθίζει ή να τα ξηραίνει, ιδίως αν πρέπει να πλένετε πιάτα πολλές φορές μέσα στη μέρα.

Απομακρύντε υπολείμματα τροφών

Πριν ακόμη μπουν τα πιάτα για πλύσιμο, αφαιρέστε τυχόν υπολείμματα τροφών και ρίξτε τα απευθείας σε μια μικρή σακούλα. Αν οι ακαθαρσίες αυτές συσσωρευθούν στο σιφόνι, σταδιακά θα φράξουν τις σωληνώσεις και θα αναπτυχθούν άσχημες μυρωδιές.

washing-plates-3Μουλιάστε στο νιπτήρα

Μην αφήνετε τα άπλυτα πιάτα για μέρες. Πλύντε τα όσο πιο άμεσα μπορείτε. Αν παρόλα αυτά έχουν ξεραθεί οι λεκέδες στα σκεύη σας, μουλιάστε πρώτα σε καθαρό νιπτήρα με πολύ ζεστό νερό και πράσινο σαπούνι. Οι κολλημένες τροφές θα μαλακώσουν και το σαπούνισμα θα γίνει πιο εύκολο.

Ξεκινήστε με τα λιγότερο λερωμένα

Πλύντε πρώτα τα ποτήρια. Είναι τα λιγότερο λερωμένα από οτιδήποτε άλλο υπάρχει στο νεροχύτη. Χρησιμοποιήστε το σφουγγαράκι από τη μαλακή του πλευρά και σαπουνίστε καλά τόσο εξωτερικά όσο και μέσα. Συνεχίστε με τα μαχαιροπίρουνα, τα οποία θέλουν την δέουσα προσοχή σας, για να απολυμανθούν και να αστράψουν. Έπειτα αναλάβετε τα πιάτα τρίβοντάς τα ένα ένα με το σφουγγαράκι, δρώντας έτσι απευθείας στη βρωμιά και εξασφαλίζοντας απαστράπτουσα καθαριότητα. Τέλος καθαρίστε σχολαστικά και τα σκεύη μαγειρέματος, κατσαρόλες και τηγάνια.

 

washing-plates-4Ενίσχυση πλυσίματος με ξύδι ή λεμόνι

Προσθέστε στο σφουγγαράκι μαζί με το υγρό πιάτων λίγο λευκό ξύδι ή λίγες σταγόνες φρέσκου λεμονιού. Τα στίγματα νερού και οι άσχημες μυρωδιές από δύσκολες τροφές, όπως ψάρι ή αβγό, εξαφανίζονται.

washing-plates-6Ξέπλυμα της σαπουνάδας με τρεχούμενο νερό

Το ξέπλυμα της σαπουνάδας είναι καλύτερο να γίνεται με χλιαρό τρεχούμενο νερό. Φροντίστε να ξεπλυθεί το απορρυπαντικό πιάτων πολύ καλά, αλλιώς χημικές ουσίες θα μείνουν επάνω στα πιάτα ή τα ποτήρια και θα καταλήξουν στο στομάχι σας με την επόμενη χρήση τους.

washing-plates-2Αφήστε να στεγνώσουν στην πιατοθήκη

Αφήνοντας τα πλυμένα πιατικά να στραγγίσουν τα πολλά νερά τους στην πιατοθήκη γλιτώνετε από κόπο. Αν όμως επείγεστε, σκουπίστε τα με μια πετσέτα που δεν αφήνει χνούδι. Τα πιάτα σας είναι πιο αστραφτερά από ποτέ και έτοιμα να τακτοποιηθούν στη θέση τους.

Ξεπλύντε τους νεροχύτες και σκουπίστε τους πάγκους

Κρατήστε την κουζίνα σας πάντα καθαρή και κάντε τη ζωή σας πιο εύκολη. Μετά από κάθε πλύσιμο πιάτων σαπουνίστε και ασπρίστε τους νεροχύτες με λίγη σόδα μαγειρικής και ένα λεμόνι. Σκουπίστε στη συνέχεια με ένα πανάκι τους πάγκους, τη βρύση και όπου έχουν μείνει νερά από το πλύσιμο.

washing-plates-5Απολυμαίνετε και αλλάζετε τακτικά το σφουγγαράκι σας

Κρατήστε το σφουγγαράκι σας καθαρό και απολυμασμένο βάζοντάς το για 30 δευτερόλεπτα στο φούρνο μικροκυμμάτων ή βυθίζοντάς το σε καυτό νερό. Μην ξεχνάτε να αλλάζετε τακτικά το σφουγγαράκι αλλά και το συρματάκι κουζίνας, για να μην καταλήξουν πηγή βακτηριδίων.

Πηγή: www.makelife.gr

e-max.it: your social media marketing partner
 
FacebookTwitterGoogle Bookmarks


Powered by Joomla!. Designed by: free joomla themes joomla hosting plans Valid XHTML and CSS.